Ядосани варненци се изправиха срещу преградена с платна улица
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 04.04.2011Коментари ()1238
© Varna24.bg
Снимка Архив
Разярени граждани, живеещи на улица "Роза" №21, защитиха вчера правото си на достъп до преградена с платна улица. Малко преди недоволството да избухне и час преди идването на медиите, неизвестно от кого част от платната били свалени, за да се отвори подход.

Живеещите обаче показаха снимки на мобилните си телефони, на които ясно се вижда препятствието. Според Георги Николов, който живее в кооперацията на "Роза" №21, улицата е била преградена преди няколко месеца от собственици на съседен терен. Хората писали жалба след жалба до общината. Не само че не получили отговор, но и никой не дошъл да търси отговорност на фирмата, която на практика е обсебила общински имот.

В качеството си на представител на собственика, предприел обсебването, се изказа Калина Русева. Според нея в неделя не била длъжна да показва документи и да обяснява на хората защо не могат да ползват улицата. Русева не отрече, че преградената улица е общинска собственост, но бе категорична, че не се знае кой е поставил платната.

Живеещите се притесняват, че на мястото на улицата може да се построи кооперация, която ще бъде само на три метра от тяхната, и те няма да имат никаква видимост. Според Калина Русева ширината на общинския парцел е само три метра, но според кадастралната карта, която показа Георги Николов, тя е почти седем.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Yadosani-varnenci-se-izpraviha-sreshtu-pregradena-s-platna-ulica-243572
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.