Кое е най-подходящото месо, за да приготвим сочна и крехка пържола
Автор: Екип Varna24.bg 14:14 / 11.02.2025Коментари ()477
© don-chef.com
На скара, на тиган или на фурна - пържолата все ще се получи вкусна, стига месото да е хубаво. Наистина добрата пържола се познава по нейната сочност и крехкост. Но за да се получи точно такава, е важно не само как ще я приготвим, но и какво месо ще изберем.

И тримата месари, до които да се допитали от Simply Recipes, са единодушни, че когато пазаруваме, на първо място трябва да сме наясно как искаме да използваме месото и кой вид харесваме. А най-просто казано, най-добрата пържола е тази, от която огладняваме само при вида ѝ. И както съветват те, изобщо не трябва да се задоволяваме с компромисни варианти, просто защото сме решили да готвим.

Но ако имаме избор от качествено месо и планираме да приготвим пържоли, е добре да подберем по-дебело парче месо (3-4 см.), тъй като се готви по-лесно.

Освен дебелината, е добре да съобразим също дали пържолата е с кост или без, мазна или пък по-суха. Разбира се, това винаги избираме по наш вкус или на гостите ни, ако ще готвим за такива.

В случай че пък пържолата ще е част от цяло ястие, трябва да я изберем така, че да се вписва в неговата концепция и начин на приготвяне. Полезно е да знаем, че ако целим да получим пържола с богата, мека текстура, е добре да потърсим месо от коремната част на животното. Лека и крехка пържола пък може да постигнем с месото от горната част на животното.

Разбира се, произходът на месото, как е отглеждано и хранено то са също важни елементи, ако следим то да е качествено. Това може да разберем като попитаме месаря, а освен това той може да ни насочи и към избор на точното месо за пържолите, които искаме да приготвим, пишат от lifestyle.bg.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Koe-e-nai-podhodyashtoto-meso-za-da-prigotvim-sochna-i-krehka-purzhola-2444945
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.