До месец събарят 3 опасни къщи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:20 / 14.04.2011Коментари ()1337
© Varna24.bg
Снимка Архив
До месец-два предстои да бъдат съборени 3 общински къщи, опасни и негодни за обитаване. Имотите са на улиците "Поп Харитон" 97, "Дунавски лебед" 9 и "Георги Попов" 17. Това обяви Теодора Трендафилова, шеф на дирекция "Общинска собственост" в община Варна. Към момента са премахнати 7 постройки в "Одесос", 4 - в "Младост", и 1 - на ул. "Братя Бъкстон" 14 в "Приморски". Общината има настанени наематели в около 160 къщи на територията на цяла Варна. 69 от тях са в централния район "Одесос", 47 - в "Приморски", 31 - в "Аспарухово", 9 - в "Младост", а 3 - във "Владислав Варненчик". Това показва актуалната статистика, която Трендафилова обобщила, след като се самосезирала в отговор на сигнал на кмета на "Одесос" Таня Василева.

Тя поиска от финансовата комисия към местния парламент да освободи от такса смет 2 къщи, в които досега са били настанени общински наематели, но те починали. Постройките се саморазрушават и са негодни да бъдат използвани, мотивира се Таня Василева и поиска събарянето на опасните сгради на ул. "Осми март" 12 А и на ул. "Гоце Делчев" 59.
Оказа се, че имотът на ул. "Осми март" е част от карето, което се простира до бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Митрополит Симеон" и е включено в капитала на спортен комплекс "Спартак" АД. Всичките 14 къщи в района ще бъдат съборени за сметка на дружеството, което вече чертае планове за строителство върху терена, поясни Теодора Трендафилова.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Do-mesec-subaryat-3-opasni-kushti-vuv-Varna-246884
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.