Ученици от ОУ "Добри Чинтулов" изнасят театрална постановка на английски
Автор: Екип Varna24.bg 14:33 / 18.04.2011Коментари ()1507
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Добри Чинтулов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Утре в Актова зала в ОУ "Добри Чинтулов" от 18.00 час ученици от ІV клас  ще изнесат театрална постановка на английски език "Принцесата върху граховото зърно...днес"

Овладяването на чужд език може да бъде интересно и атрактивно чрез нови и оригинални методи на обучение. В стремежа си да провокират интереса към усвояване на нова лексика и правилно произношение, в ОУ "Добри Чинтулов" учителите по английски език в начална степен Цветанка Симеонова и Теменужка Михалева решават да поставят театрална постановка на английски език. За целта в началото на учебната година обявяват кастинг. Всички, които са се явили получават роля. Това е причината да се направят два актьорски състава.

Правят се две еднакви постановки, чиято актьорска игра ги различава напълно. Подготовката за представленията е продължителна - почти шест месеца.

Драматизацията на популярната детска приказка от Ханс Кристиян Андерсен се представя в съвременен, хумористичен вариант. Липсват тежките кралски облекла и одежди. Принцовете и принцесите са колежани с модерно облекло и актуални интереси и занимания. Те са съвременници на нашите тинейджъри. Кандидат женихът е увлечен по метал музика и китари. Сестрите му са кокетни и глезени. Крал Хенри е мъж под чехъл. Кралица Елизабет е властна и консервативна. Дворецът се охранява с камери. Публиката ще надникне в него и около него чрез интересна компютърна презентация представена през погледа на гардовете. Дори и дъждът ще вали в реално време.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchenici-ot-OU-Dobri-Chintulov-iznasyat-teatralna-postanovka-na-angliiski-247842
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.