Благотворителен щанд отвори врати в мол с украси и сувенири за Великден
Автор: Екип Varna24.bg 12:54 / 19.04.2011Коментари ()1370
©
Великденски щанд с тематични украси, сувенири и картички, изработени ръчно, от хора с увреждания, заработи на партерен етаж в Мол Варна.

Средствата от продажбите по време на инициативата ще бъдат дарени в полза на благотворителната акция "Бъди ангел, дари ни криле" на Агенция за социално развитие "Вижън".

Мисията на кампанията, която продължава до 24 април в Мол Варна, има за цел да набере средства, с които да бъде закупен специализиран транспорт за деца с двигателни проблеми.

Повече информация за благотворителната кампания:
Детски център "Вижън Джуниър" осигурява, единствено в България, услугата Социален асистент и Личен асистент за деца със специални образователни потребности, учещи при интегрирани условия в масовите детски градини и училища във Варна.

В рамките на тази своя дейност центърът осигурява подкрепа на над 120 деца и техните семейства. Те обаче имат големи затруднения при придвижването на децата до училищата и детските градини.

Липсата на транспорт за трудноподвижните деца е остър проблем, който пречи за доброто качество на услугата, за която са заделени значителни средства.

Благотворителната инициатива, която бе подкрепена и от Община Варна в лицето на кмета г-н Кирил Йорданов, стартира на 28 октомври 2010 г. с изложба от 25 акварелни творби на варненския художник Петър Петров.

Кампанията беше разгърната в няколко поредни дарителски инициативи в града, като съответно намери своето продължение във Великденския благотворителен щанд в Мол Варна.

Благотворителната кауза може да подкрепите и вие до 24 април, неделя.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Blagotvoritelen-shtand-otvori-vrati-v-mol-s-ukrasi-i-suveniri-za-Velikden-248081
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.