Съпругът на починала варненка: Ще съдя докторите
Автор: Екип Varna24.bg 10:50 / 21.04.2011Коментари ()1161
© Varna24.bg
Ще заведем дело срещу виновните за смъртта на моята Пламена. Обсъждаме го с адвокатите ми, но моля ви, не ме безпокойте повече в мъката ми. Само това каза вчера съпругът на починалата при битова травма 30-годишна жена от Варна.

Майката на две деца - на осемгодишния Димитрин и на 7-месечно бебе, получи тежка черепно-мозъчна травма при падането, докато къпе бебето си. Счупеният череп обаче не бе видян от спешния медик в болницата "Света Анна", където семейството потърси помощ в неделя вечерта, нито от консултиралия случая неврохирург. Няколко часа след прегледа в спешния център Пламена Георгиева изпаднала в безсъзнание и починала, докато пристигне линейката на Бърза помощ. Според близък до почерненото семейство, което погреба в родния й Добрич младата майка, линейката също се е забавила с цели 30 минути. Пламена и Калин заедно с двете им деца живеят на варненската ул. "Подполковник Калитин", а болницата "Света Анна", както и спешният център за неотложната помощ, се намират на двеста-триста метра от дома им.

Докато съпругът Калин чакал пред входа линейката, 8-годишният син на Пламена се опитвал да прави реанимация на майка си с изкуствено дишане, а свекърва й Павлина - сърдечен масаж. Въпреки това детето и баба му не успяват да помогнат на младата жена.

Направената аутопсия установи, че смъртта на младата майка е настъпила вследствие на пукнатина в черепа с дължина 8 см и дебелина на косъм. Рентгенографията обаче не е била разгледана задълбочено. Заради оплакванията на жената е трябвало неврохирургът д-р Ганчо Стоянов да направи скенер на главата, което обаче не е сторено. Както е известно, след прегледа в спешния център Калин и Пламена са отпратени в дома им и посъветвани отново да се върнат при проблеми.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suprugut-na-pochinala-varnenka-Shte-sudya-doktorite-248767
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.