Изгонените 4 деца на починалата в "Младост" се оказаха пълнолетни
Автор: Екип Varna24.bg 08:17 / 28.04.2011Коментари ()2004
© Varna24.bg
Починалата в бл. 109 в кв. "Младост" майка се оказа на 51 г., а изгонените на улицата 4 деца - пълнолетни. Всъщност в апартамента, който хазяинът им поискал да бъде опразнен заради дългове, живеели 10 души. Това били възрастни съпруг и съпруга, четирите им дъщери и децата на 2 от дъщерите на около 9 г. и 1,5 г., както и двамата зетьове. От декември многолюдната фамилия не плащала нито наем, нито парно, нито ток и вода.

Това станало причина сутринта преди Великден хазяинът да изгони наемателите си. Фамилията изнесла багажа си и се преместила при роднини в кв. "Аспарухово". Привечер обаче 51-годишната жена се върнала в бившата си квартира и позвънила на домоуправителя на входа, за да го помоли, ако може, да намери транспорт, за да изнесе багажа си. Тъкмо тогава жената паднала на стълбищната площадка. Мъжът се опитал да й помогне, направил й сърдечен масаж, но тя издъхнала. Пристигналата на място "Бърза помощ" не могла да направи нищо друго, освен да констатира смъртта. И тъй като нямало как тялото да остане на стълбите, било преместено в абонатната станция на блока, откъдето било вдигнато във вторник сутринта.

Наемателите на апартамента на втория етаж в бл. 109 отказвали да дадат данните си за вписване в домовата книга. Съседи твърдят, че нерядко от апартамента се чували скандали. Според някои обитатели на въпросния блок в многобройната фамилия не се отказвали от чашката.
В крайна сметка 51-годишната покойница била погребана в гробищата в с. Тополи, а фамилията отишла да живее в "Аспарухово".

По думите на хазяина той останал завлечен с около 3000 лв. от неплатен наем, сметки за парно, ток и вода. Оказало се, че от 2 месеца токът в апартамента му е спрян.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Izgonenite-4-deca-na-pochinalata-v-Mladost-se-okazaha-pulnoletni-250157
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.