На ГКПП - Пристанище Варна задържаха камион, обявен за международно издирване
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 03.05.2011Коментари ()1008
© МВР
Вчера на ГКПП - Пристанище Варна е задържан товарен автомобил "Скания" с полуремарке, издирван в Италия. Граничните полицаи са извършили проверка на камиона преди да бъде натоварен за излизане от страната с ферибота "Героите на Одеса". Установено е, че автомобилът е обявен за издирване в Шенгенската информационна система.

Влекачът с полуремаркето са задържани. Граничните полицаи са разкрили, че автомобилът е докаран от шофьор на благоевградска фирма. Тази фирма, която се занимава с търговия на автомобили, е закупила влекача с полуремаркето от италианска фирма в Милано през януари тази година за 18 000 евро. На 28 април благоевградската фирма е продала автомобила на грузински гражданин за 18 500 евро. На служителите на ГПУ-Варна направило впечатление, че стойността на возилото е занижена както в италианската, така и в българската фактура. По първоначална информация най-вероятно става въпрос за лизингова измама.

Уведомена е районната прокуратура, в ГПУ-Варна е заведен заявителски материал. Работата по случая продължава.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Na-GKPP-Pristanishte-Varna-zadurzhaha-kamion-obyaven-za-mezhdunarodno-izdirvane-251649
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.