Отстраниха от длъжност лекаря от МБАЛ "Св. Анна", взел подкуп
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 03.05.2011Коментари ()842
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд отстрани от длъжност д-р Тони Йолов, ординатор в клиниката по вътрешни болести в МБАЛ "Св. Анна", който беше задържан за вземане на подкуп. Решението на магистратите за отстраняването на лекаря от поста му е за неопределено време. Адвокатите на Йолов заявиха, че ще оспорват решението на съда пред по-горна инстанция, защото решението на ВОС представлява "отнемане на човешките права" на клиента им. Обвиняемият не пожела да коментира.

Като довод за отстраняването на лекаря от длъжност съдът се позова на това, че престъплението е тежко и умишлено. Друго опасение на магистратите е, че, ако Йолов остане на работа, би могъл да повлияе на разследването, тъй като предстои разпитването на още свидетели, негови колеги от болницата.

Д-р Йолов беше задържан на 20 април в кабинета си от служители на БОП-Варна, под ръководството на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров и на следовател от окръжната следствена служба. В този момент лекарят връщал част от предложената му сума за извършване на услуга, която не успял да изпълни.

Йолов върнал на жена 100 лв, от дадените му 300 лв, тъй като не могъл да изпрати пациентката на ТЕЛК, за да получи процент инвалидност, даващ й право на пенсия. Той обещал след Великденските празници отново да опита да извърши процедурата.

В същото време кандидатката за пенсия нямала установена инвалидност. Освидетелстването й пред комисията би могло да стане, ако се подменят резултатите от различните необходими за случая медицински изследвания.

По-рано на лекаря беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1 000 лева. Следственото дело по случая продължава.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otstraniha-ot-dluzhnost-lekarya-ot-MBAL-Sv-Anna-vzel-podkup-251789
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.