Намериха кокаин на кораб, управляван от българин
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 05.05.2011Коментари ()848
Български капитан повече от месец се намира в панамски затвор, след като на борда на управлявания от него кораб са открити 169 кг кокаин.

Светлозар Собаджиев заедно с 13-членния екипаж на плаващия под холандски флаг "Маас Трейдър" са задържани на 28 март на пристанището Кристобал. След 6-дневни разпити всички са освободени с изключение на българина. Неговият украински старши помощник е заявил пред местните власти, че Собаджиев е знаел за товара на кораба, разказа дъщерята на задържания Лора. По думите й признанията са направени без присъствието на адвокати, като моряците са по време на целия си арест са били в килии с изключително лоши условия.

Трудовият договор на капитана с холандската фирма "Марлоу Шипинг" е прекратен, а нейните юристи са се оттеглили от случая. Срещу капитана все още няма повдигнати обвинения и досега не е давал показания. Близките му са наели адвокат и се притесняват за здравословното състояние на Собаджиев, който след ареста си е постъпил в болница със сърдечни проблеми. В затвора, в който е настанен, в момента има гладна стачка на затворниците заради лошите условия.

Ако бъде осъден за трафик на наркотици, Собаджиев може да получи от 10 до 15 години затвор според местните закони.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Nameriha-kokain-na-korab-upravlyavan-ot-bulgarin-252261
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.