Пробация за мъж, причинил телесна повреда на магазинерка
Автор: Екип Varna24.bg 14:55 / 09.05.2011Коментари ()702
© Varna24.bg
Наказание пробация наложи Районният съд във Варна на 55-годишен мъж за това, че причинил средна телесна повреда на магазинерка. 55-годишният К.Колев в продължение на 6 месеца ще трябва да провежда срещи с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично.

Инцидентът е възникнал на 5 ноември миналата година в магазин за хранителни стоки във Варна. Подсъдимият, видимо повлиян от алкохол, влязъл около 9 ч. сутринта залитайки в търговския обект с шише бира в ръка. Собственичката на магазина отказала да го обслужи в това му състояние и го помолила да излезе навън. Други две клиентки също подканили подсъдимия да напусне, като опитали да помогнат на управителката на обекта в усилията й с ръце да избута Колев към вратата. Вместо да излезе, подсъдимият блъснал по раменете магазинерката, която паднала и се ударила лошо в струпани каси за хляб. Пострадалата жена била откарана в спешен център, където се установило, че има счупване на три ребра и натъртване на белия дроб.

В резултат на нанесената телесна повреда, потърпевшата 57-годишна жена получила трайно затруднение на движенията на снагата за период от около 2 месеца и развила хемоторакс, обусловил временно опасно за живота разстройство на здравето.

55-годишният К.Колев е с чисто съдебно минало. Освен да изпълнява пробационните мерки, той бе осъден да заплати на пострадалата жена обезщетение за нанесените неимуществени вреди в размер на 2500 лева. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-muzh-prichinil-telesna-povreda-na-magazinerka-253102
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.