Транспортен хаос заради авария на водопровод пред КАТ в "Младост"
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 18.05.2011Коментари ()1042
© Народно дело
Истински транспортен хаос създаде аварията на централния водопровод пред КАТ в "Младост". Заради зейналата дупка на платното на бул. "Янош Хуняди" няколко от спирките в квартала останаха изолирани през целия вчерашен ден. Хората обаче не бяха информирани за промяната в движението и висяха в очакване на градския транспорт.

"Бързам за работа, а от половин час чакам тролей номер 82", оплака се Стелиян Трифонов. Той, както и присъстващите 20 души на спирка "Георги Георгиев" не бяха разбрали, че тя временно няма да функционира заради водопроводната авария.

Въпреки че от "Градски транспорт" съобщиха, че по заслоните има разлепена информация за промените в маршрутите, такава всъщност липсваше по повечето. Временно недостъпни вчера до ранния следобед останаха почти всички спирки в района между КАТ, Мебелната палата и Медицински комплекс "Младост".

"В 18 часа в понеделник от КАТ ме информираха, че има опасност от пропадане на едното платно на бул. "Янош Хуняди". Предложих им да организираме двупосочно движението по другото, за да могат да се движат нормално тролеите. Категорично ми беше отказано и затова се наложи да заобикалят", обясни прокуристът на "Градски транспорт" инж. Веселин Михайлов. По думите му е направено всичко възможно, за да се разгласи информацията за наложилата се промяна.

От ВиК обясниха, че са отстранявали сериозна авария на магистрален водопровод. Работата по повредената тръба е отнела повече от денонощие. Водата на битовите абонати обаче не е спирана. Без захранване са останали единствено полицаите от КАТ и Трето районно.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Transporten-haos-zaradi-avariya-na-vodoprovod-pred-KAT-v-Mladost-255374
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.