Журито на награди "Варна" раздало призове на членовете си
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 22.05.2011Коментари ()1220
©
По интересна схема се раздадоха тази година наградите "Варна" в сферата на образованието и културата. Оказа се, че сред отличените са и някои от членовете на журито. Става въпрос за поета Иван Овчаров, който е гласувал при разглеждането на номинациите, а беше удостоен с градското отличие за принос в поетичното слово, което доста възмути читателите на "Народно дело". Друг представител на комисията е шефът на ТМПЦ Даниела Димова. Оглавяваната от нея институция получи 4 награди. Те бяха присъдени за театралния спектакъл "Фауст", за възраждането на традицията опера в Летния театър, на актрисата Петя Петкова и на диригента Борислав Иванов, последните две от които се водят индивидуални.

Според председателя на самата комисия по отличията Константин Трошев в това нямало нищо нередно. Просто когато трябвало да се реши дали съответният член да вземе награда, гласовете си давали останалите шестима от журито, т.е. без него. "Ако някой е имал претенции по въпроса, е можел да ги заяви, докато номинациите с имената на избраниците са били публикувани на сайта на община Варна", коментира още съветникът от ГЕРБ.

Самият Овчаров коментира, че е бил номиниран преди да бъде поканен за член на журито. Впоследствие искал да се откаже от възможната награда, но останалите го разубедили. Поне решил да гласува против себе си, но и сега бил готов да върне отличието, защото то не било целта на творчеството му.

Даниела Димова потвърди, че не е гласувала тогава, когато предложенията са касаели ТМПЦ.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Zhurito-na-nagradi-Varna-razdalo-prizove-na-chlenovete-si-256338
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.