Седмица на френското кино започва днес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:54 / 03.06.2011Коментари ()2034
© Varna24.bg
Прожекциите ще се състоят в кафе-театъра на Фестивален комплекс всеки ден до 9 юни от 18 и 20 часа, съобщиха варненските франкофони.

В селекцията са включени класически филми на емблематични режисьори. Сред тях са Жан Люк Годар с емблематичния за новата френска вълна "До последен дъх", Жан Кокто с "Красавицата и Звяра", Жак Тати с "Празник". В програмата е и "Сатърът" на носителя на "Оскар" Коста Гаврас. Наред с тези култови заглавия публиката ще има удоволствието да види и някои нашумели през последните години ленти като "Шивачки" на Еленор Фуше , "Самя" на Филип Фокон и др. Ще има и две късометражни програми.

Не са пропуснати и любителите на документални филми за околната среда, както и на анимациите, предназначени за всякакви възрасти.

За всички любители на френското кино Алианс Франсез подготвя изненада. Тези, които посетят поне 5 прожекции, ще участват в томбола. Краен срок за участие в нея - 15 юни. Тегленето ще се състои на 16-и. Победителят ще бъде оповестен на сайта на Алианс Франсез още същия ден. Голямата награда е ваучер за кратко обучение по френски език.

Входът за прожекциите е свободен, като учениците ще се ползват с предимство. Филмите са със субтитри на български език.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sedmica-na-frenskoto-kino-zapochva-dnes-vuv-Varna-259472
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.