Обучават служители на ОДП – Варна за практиките при експулсирането на чужденци
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 06.06.2011Коментари ()972
47 служители на сектор "Миграция" към ОДП - Варна и 15 съдии от Окръжния и от Апелативния съд в града ще участват в обучителен семинар за международните стандарти в областта на човешките права при експулсирането на чужденци. Това съобщи на пресконференция днес Силвия Щумф, председател на Сдружение "Бизнес Агенция".

Инициативата е по проект: "Организиране на обучителни семинари за регионални и местни власти за международните стандарти в областта на човешките права при връщането", който е на стойност 30 705 лв. и е единственият одобрен в страната по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Целта на проекта е повишаване знанията и опита на българските власти в областта на прилагането на международните стандарти, обясни Щумф. По нейни данни, ползата от проекта е повишаване на професионалната квалификация, както и по-добра координация с неправителствените организации.

Семинарите ще стартират в края на месеца. Лектори ще бъдат трима адвокати и двама психолози. По време на обучението ще се разглеждат и казуси относно процеси за експулсирането на граждани, както и правото на защита на чужденците, обясни Щумф.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obuchavat-sluzhiteli-na-ODP-Varna-za-praktikite-pri-ekspulsiraneto-na-chuzhdenci-260150
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.