Парламентът гласува по вота на недоверие срещу правителството на Борисов
Автор: Екип Varna24.bg 08:26 / 17.06.2011Коментари ()509
© Varna24.bg
Народното събрание ще гласува вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов за провала в антикризисната му политика и тежките последици за хората. Внесеният от парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС вот на недоверие ще бъде гласуван след 12.40 часа. В Правилника за организацията и дейността на Народното събрание се посочва, че гласуването по вота може да започне най-рано 24 часа след приключване на разискванията по него.

Дебатите по вота продължиха рекордно кратко - около 3 часа, след като депутатите от ПГ на "Атака" и Синята коалиция напуснаха пленарна зала. За да бъде приет вотът на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, за него трябва да гласуват повече от половината от всички народни представители - 121 депутати. Вносителите на вота - БСП и ДПС разполагат със 76 гласа в Народното събрание. Управляващата партия ГЕРБ има 117 и може да разчита на подкрепата на част от независимите депутати. Синята коалиция декларира, че няма да участва в гласуването, а "Атака" още не е обявила своето поведение.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Parlamentut-glasuva-po-vota-na-nedoverie-sreshtu-pravitelstvoto-na-Borisov-263177
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.