При новото теглене за детските градини резервите губят позиции
Автор: Екип Varna24.bg 12:07 / 29.06.2011Коментари ()714
© Varna24.bg
Понятието "резерва" срещу имената на неприетите в детските градини важи само до 30 юни, съобщават от община Варна. След това започва подаването на заявки за втората лотария, т. нар. теглене на случайните числа. Новата процедура ще бъде на общо основание, т.е. ако на 1 юли решите да си пробвате късмета за някое от обявените свободни места, автоматично отпадате от досегашния списък на чакащите. При това положение, дори да сте били сред първите, губите правото си да заемете случайно освободила се бройка в бъдеще.

Засега новообявените бройки в градините са не повече от 200. 76 са свободните места за родените през 2008 г. Родителите могат да опишат новите си предпочитания от 1 до 8 юли в детската градина, в която са подали първоначално документи. Районите вече няма да имат значение. Класирането на децата ще бъде обявено на 8 юли. Записването ще започне от 11-и до 15-и същия месец.

Засега Варна няма касателство към въпроса за отпадането на посредниците при доставките на храна за забавачките, както предлага министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Негова амбиция е градините да започнат да се зареждат директно от производител, за да се избегне междинната цена. В морската столица към момента за яденето ще продължава да се грижи търговското дружество "Детско и ученическо хранене", заяви зам.-кметът Коста Базитов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pri-novoto-teglene-za-detskite-gradini-rezervite-gubyat-pozicii-266353
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.