Пуснаха под парична гаранция подкупните полицаи
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 30.06.2011Коментари ()726
Варненският окръжен съд определи парична гаранция от 2000 лева за всеки един от полицаите, задържани миналата седмица с подкуп, поискан от шофьор, спрян за проверка. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Старши полицаите от "Охрана на обществения ред" при II РУ на МВР във Варна Симеон Кип. на 32 г. и 35-годишните Борислав Дим. и Стоян Сар. са обвинени във вземането на 180 лева от шофьор, управлявал в нетрезво състояние автомобила си.

Сред събраните до момента доказателства срещу тях са свидетелски показания на близки приятели на шофьора, които са събрали част от парите, поискани от полицаите. Една от свидетелките е записала на мобилния си телефон номерата на банкнотите, които предава, както и номера на полицейския автомобил. Тримата служители на реда са били разпознати по категоричен начин от всички преки свидетели на деянието. Освен това тримата се държали по арогантен начин със задържания за проверка водач. Шофьорът бил изкаран с викове и заплахи за живота от автомобила, след което му поискали пари.

Всеки един от тримата полицаи е бил награждаван за добра служба, в това число и за отказан подкуп. Те имат чисто съдебно минало, семейни са, с малки деца, а Борислав съвсем скоро отново очаква дете. Според съда няма никаква опасност Симеон, Борислав и Стоян да се укрият от наказателно преследване или да извършат други престъпления. Със заповед на директора на варненската полиция срещу тримата е започнало дисциплинарно производство и те временно са отстранени от работа. Така няма опасност който и да е от тях да се опита да препятства разследването, смятат магистратите.

Паричната гаранция за всеки един от тримата полицаи, разследвани за поискания подкуп, трябва да бъде внесена в 5-дневен срок. Определението подлежи на обжалване от страна на прокуратурата.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pusnaha-pod-parichna-garanciya-podkupnite-policai-266734
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.