Улични кучета край ВиК намериха подслон в кучкарника
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 30.06.2011Коментари ()1072
© Varna24.bg
Проблемът, посочен от граждани, живеещи до административните сгради на ВиК, за набези от бездомни кучета край блоковете, вече е решен. Проверката е направена от в. "Черно море". От години в огромното пространство на ВиК - Варна, се развъждат кучета. Около входовете на дружеството, където има охранителни постове, обитават по 6 - 7, че и повече улични четириноги. Пазачите ги хранят, твърди гражданката. Според нея в охраняемата зона се стреляло, а работници казали, че техни колеги убивали кучета.

Директорът на дружеството Веселин Русев разпореди незабавна проверка.

Резултатите от взетите мерки са видими. Кучетата, които се забелязваха най-вече около третия охранителен вход на територията около ВиК, след няколко дни бяха отстранени.

Анатолий Димитров, началник на охраната, каза, че е разговаряно с охранителите и с работниците. Никой от тях не потвърди да се стреля на територията на ВиК. Това е абсолютно невъзможно, защото внасянето на оръжие е забранено, охраната е невъоръжена. Наистина видяхме безстопанствени кучета около входа. Веднага се обадихме в общинския кучкарник. Служителите откликнаха своевременно и животните ще бъдат обезпаразитени, кастрирани, ще бъдат спазени разпоредбите. Това правим винаги щом забележим бездомни кучета в района. Но той е над 20 декара и не винаги при контролните обиколки можем да забележим всички животни, които влизат през оградата. Опазването на района на ВиК - Варна, е сериозно. Тук са водоемите на половин Варна. Опазват се стриктно резервоарите, които захранват централната част на града "Чайка", "Левски" и други райони. Затова държим на дисциплината на работниците и на спазването на правилника за работа. Надяваме се, че при подобен или друг вид проблеми гражданите ще ни уведомяват, за да реагираме своевременно, както този път, допълни Димитров.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ulichni-kucheta-krai-ViK-nameriha-podslon-v-kuchkarnika-266802
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.