Суворово спечели проект за близо 300 000 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 13:28 / 06.07.2011Коментари ()1069
На 1 юли т.г. кметът на община Суворово инж. Павлин Параскевов подписа още един договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд "Земеделие". Той е по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 - 2013 г. (ПРСР), мярка 313 "Насърчаване на туристическите дейности".
Финансовата помощ, с която ще се реализира проекта "Реконструкция на туристически заслон със "зелено" училище, гр. Суворово, област Варна" е на стойност 299 304.00 лв.

Той ще се реализира в местността Горски извор по известна сред суворовци като Ормана. Това е най-посещавано място от любители туристи, спортисти и семейства с деца, които предпочитат отдих сред природата. Мястото е много подходящо за провеждане на занятия от типа «Зелено училище», където децата ще могат да се докоснат до природата, да развиват творческите си способности и да спортуват. С реализирането на проекта ще се даде една нова възможност за отмора и туризъм на хората от общината и региона, както и запознаването им с културните традиции на този край. В местността ежегодно през месец май се провежда фолклорния фестивал "Като жива вода", който е по повод празника на град Суворово, и на който се стичат стотици жители, деца и гости на общината.

Целта на проекта е външно и вътрешно обновяване на сградата, както и пристрояване на допълнителни помещения и навес. Сградата, която с изпълнението на проекта ще се обнови е с РЗП от 234.47 кв.м. Предвидено е помещенията да се преустроят за нуждите на туристически заслон със «зелено» училище, в затворената част, с площ 116.90 кв.м да се обособят две многофункционални зали със санитарен възел към тях, складово помещение с достъп отвън, както и още един санитарен възел с достъп отвън. Около цялата сграда ще бъде изградена пътека от пресовани циментови плочи, оградена с градински бордюри. Околното пространство на «зеленото» училище ще бъде почистено и оформено. Монтирани ще бъдат нови пейки, дъговидни редове за сядане, барбекюта и кошчета за смет.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Suvorovo-specheli-proekt-za-blizo-300-000-lv-268338
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.