Норвежки секретар и Антон Жожев ще открият изложба във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 06:40 / 07.07.2011Коментари ()654
© Varna24.bg
Днес в 12 ч., на входа на Морската градина до Слънчевия часовник ще бъде официално открита пътуващата изложбата "Резултати на фокус", която представя в 23 снимки проекти, реализирани в България с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Първият секретар на посолството на Норвегия у нас г-жа Дагфрид Йортхул и заместник-кметът на Варна Антон Жожев ще обобщят значението на сътрудничеството по финансовия механизъм на ЕИП и Норвежката програма за сътрудничество в региона. На откриващото събитие ще присъства и г-жа Венцеслава Янчовска, ръководител програма Иновация Норвегия.

Целта на изложбата е да представи публично постигнатото от 2007 г., когато България стана бенефициент на финансовия механизъм на ЕИП и на Норвежката програма за сътрудничество. До този момент страната ни е получила по тях повече от 41 милиона евро за проекти в областта на културното наследство, здравеопазването, грижата за децата и опазването на околната среда.

Изложбата ще обиколи шест града на България (София, Пловдив, Бургас, Варна, Габрово и Благоевград) в периода 6 юни - 26 юли.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Norvezhki-sekretar-i-Anton-Zhozhev-shte-otkriyat-izlozhba-vuv-Varna-268541
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.