Варненските служители на "Напоителни системи" без заплати заради бургазлии
Автор: Екип Varna24.bg 12:52 / 10.07.2011Коментари ()1262
© Varna24.bg
Варненските служители на "Напоителни системи" останаха без заплати заради колегите им от Бургас. В момента във ведомството тече преструктуриране и дирекциите в Бургас и Шумен минават под шапката на Варна заедно с всичките си вземания и задължения. В южния град назначените в държавното предприятие не били взимали заплати от февруари. Забавихме с месец заплатите на варненци, за да можем да наваксаме изоставането в Бургас, обясни шефът на вече новата структура "Напоителни системи Черноморие" Ивайло Комитов. За да не въвличат в затруднения работниците си, Комитов разпоредил на онези, които заявят, че имат задължения към банки, да се приведат необходимите вноски.

Той опроверга появилата се информация в общественото пространство, че ръководената от него структура е изпаднала във финансови затруднения заради лошо управление.
Завършихме миналата година с 600% увеличение на печалбата и сме на плюс с 650 000 лв., заяви Комитов. По думите му положителният тренд се запазва и през тази година, като в първото тримесечие на годината реализираният положителен финансов резултат е с около 40 000 лв. по-добър в сравнение със същия период на м.г.

В момента се правят анализите с колко ще бъде съкратен щатът в новата структура "Напоителни системи Черноморие", каза още началникът й.

Комитов отрече и като неверни твърденията, че вчера е организирал голям банкет на ведомствената хижа в местността Ченге за сметка на държавното предприятие. Предвиден е купон, призна Комитов, и е по повод 10-годишнината от сватбата му. Разходите обаче шефът на "Напоителни системи Черноморие" ще покрие от джоба си, увери той. Говори се, че на партито челен гост е трябвало да бъде лидерът на ГЕРБ във Варна Павел Димитров, който е и лобирал за назначението на Комитов. Самият той пък нашумя в общественото пространство със скандала с обвиненията, че има фалшива диплома от ВСУ по публична администрация, с която през 2009 г. е кандидатствал за директорския пост.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Varnenskite-sluzhiteli-na-Napoitelni-sistemi-bez-zaplati-zaradi-burgazlii-269501
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.