Условно наказание за мъж, набил таксиметров шофьор, заради маневра
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 13.07.2011Коментари ()869
©
Условно наказание наложи Районният съд във Варна на 42-годишен мъж за това, че причинил средна телесна повреда на таксиметров шофьор. 42-годишният А.Станев бе осъден на 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът е възникнал на 20 януари миналата година на ул. "Подвис" във Варна. Подсъдимият, заедно със своя приятелка около 20 ч. вечерта поръчал такси. При пристигането на автомобила, жената седнала на задната седалка зад шофьора, а подсъдимият заобиколил с намерение да се качи от другата страна. В този момент таксиметровият водач преценил, че поради натрупан сняг няма да може да се отвори вратата и предприел маневра да измести леко автомобила.

Клиентът, подразнен от маневрата - започнал да вика и обижда, отишъл до отворения прозорец на шофьорската врата и нанесъл удар на водача. След това подсъдимият отворил вратата на автомобила, блъснал я силно и нанесъл още няколко удара на шофьора. Пострадалият успял да подаде сигнал за проблема по станцията и на помощ му се притекли колеги от близката таксиметрова пиаца, някои от които станали свидетели на инцидента.

В резултат на нанесената телесна повреда, потърпевшият шофьор получил кръвонасядания по клепачите и устните, както и счупване на зъб, довело до трайно затруднение във функцията на говора и дъвченето.

42-годишният А. Станев е с чисто съдебно минало. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovno-nakazanie-za-muzh-nabil-taksimetrov-shofyor-zaradi-manevra-270488
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.