Кирил Георгиев: Пътищата във Варна са окаяни и опасни
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 18.07.2011Коментари ()2447
© Impact Press Group
Състоянието на пътищата във Варна е не само отчайващо, но и опасно. Това каза Кирил Георгиев, организатор на протестите срещу дупките по варненските пътища. Кирил Георгиев коментира, че през последните 5-6 години, пътищата във Варна се ремонтират по необичайна технология, а именно, когато се закърпят, не се слага смола по краищата на кръпката. Георгиев разясни, че това води до скорошното отваряне на кръпката, в рамките на няколко месеца. А в случаите, когато отремонтираните участъци останат здрави повече от година, това е още по-лошо, тъй като вече е изтекъл гаранционният срок на ремонта.

Кирил Георгиев коментира, че този начин на работа е своеобразен метод за източване на общински средства. Според него проблемът с варненските улици идва от там, че в общината има кадастър в който се отбелязва подземната инфраструктура. На практика обаче се оказва, че кадастъра не е актуален и общинарите не знаят какво има под земята, което налага изготвянето на нов устройствен план. Георгиев подчерта, че е необходимо да се подмени подземната инфраструктура, която е в окаяно състояние, постоянно се пукат тръби, изтича вода, която образува огромни подземни пространства, вследствие на което асфалта пропада. По негови думи е необходимо, в град като Варна да има цялостна политика за инфраструктурата, повече воля, компетентност и добро разпределение на средствата, за да бъде решен проблемът с безобразното състояние на улиците.

Кирил Георгиев припомни, че той е сред инициаторите, които кръщават дупките по улиците на общинари. Във Варна вече има две дупки кръстени на кмета на Варна Кирил Йорданов и една на секретаря на общината Михаил Куликов. Кирил Георгиев се извини на Венелин Жечев, че досега няма дупка, носеща неговото име. Той посочи, че след като се насочи общественото внимание към подобен проблем на пътя, дупката бива запълвана след часове, но това не решава генерално проблема. Георгиев добави, че постоянно изникват предложения за именуване, но обясни, че се чака да бъде открита някоя колоритна пътна дупка, която гордо да носи името на своя кръстник, зам.-кмет или виден общинар.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 38
27.03.2014 »
14.08.2012 »
31.07.2012 »
31.07.2012 »
24.07.2012 »
06.07.2012 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Kiril-Georgiev-Putishtata-vuv-Varna-sa-okayani-i-opasni-271849
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.