Жена стои от сутрин до вечер пред Агенцията по вписванията във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 20.07.2011Коментари ()2934
© Varna24.bg
Жена варди от сутрин до вечер гишетата в Агенцията по вписванията във Варна. Причината за самоинициативата на дамата е съдебен спор със съпруга й.

"Единственият начин да не загубя имуществото си е да стоя пред Агенцията и да следя дали съпругът ми, с който сме в бракоразводно дело, ще внесе молба за прехвърляне на имотите ни", разказа Красимира Колева. Жената сподели, че е готова на крайни действия, за да спаси собствеността си, включително и да разкъса документите, ако бъдат внесени.
След като тръгнало делото за развод миналата година през май, двамата съпрузи подписали споразумение, според което два месеца след развода трябвало да си поделят имуществото. В самата договорка имало клауза, която гласяла, че ако един от двамата наруши общите условия, ще плати неустойка.

Красимира разказа, че по време на бразкоразводния процес мъжът й я обвинил в нарушаване на сключеното споразумение и поискал договореното обезщетение. По този начин автоматично бил наложен запор над общото имущество, както и на майчинските на шестмесечното й бебе, чийто биологичен баща не е съпругът й.

Красимира сподели, че инициативата за развода е нейна, като причините били много. Жената разказа, че мъжът й Тони не рядко й посягал. Преломният момент в отношенията между съпрузите настанал след загубата на първото им дете, което починало няколко месеца след раждането.

Спорните имоти са общо 6, като 5 от тях били придобити по време на брака, разказа Красимира. Тя допълни, че Тони искал да ги оцени на много по-ниска стойност, отколкото са. Колева твърди, че съпругът й не работи, и когато тръгнало бракоразводното дело, я изнудвал да му преотстъпи правата за продаване на имуществото им. "Многократно автомобилът ми беше потрошаван от Тони. Той ми налагаше и психически тормоз", спомня си Красимира със сълзи на очи. Тя дори си изкарала ограничителна заповед, за да не може мъжът й да я доближава.

Жената твърди, че съдът се произнесъл в нейна полза и отменил запора на имотите и на сметките й. Решението обаче още не било влязло в сила и законова тежест имало решението на частния съдия- изпълнител, чрез което все още законният й мъж може да прехвърли собствеността им на трето лице. "Ако Тони направи тези прехвърляния, аз вече няма да имам какво да взимам от него , ще трябва да доказвам по безспорен начин дали е трябвало да бъдат прехвърлени тези имоти на трето лице" жалва се Красимира.

Красимира Колева е решена да стой по цял ден в Агенцията по вписвания, докато съдебното решение за отмяна на запора не влезе официално в сила.

Източник: Дефакто: ВестникЪт



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhena-stoi-ot-sutrin-do-vecher-pred-Agenciyata-po-vpisvaniyata-vuv-Varna-272480
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.