Остават 29 свободни места в VІІІ клас след трето класиране
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 21.07.2011Коментари ()1484
© Impact Press Group
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПТГ - Варна:
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГГСД "Н. Хайтов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Попълването на незаетите места в професионалните гимназии и специализираните училища и паралелки след третия етап на класиране на седмокласниците ще продължи до 29 юли. За тях могат да кандидатстват ученици, които са завършили VІІ клас в годината на кандидатстване и са получили оценка най-малко среден 3 на всеки от приемните изпити, определени като балообразуващи по профилите и специалностите от професиите. Кандидатите трябва да подадат в избраното от тях училище заявление до директора и оригиналите на удостоверение за завършен VІІ клас, служебна бележка за оценките от положените приемни изпити, медицинско свидетелство - за местата, за които се изисква.

След първото класиране Регионалният инспекторат по образованието - Варна, обяви закриването на 8 паралелки в областта. След третото класиране свободни места има все още в Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", където вече има и закрити паралелки, в Професионалната техническа гимназия, в Професионалната гимназия по химия и хранително-вкусова промишленост. Все още експертите от образователния инспекторат не са категорични за броя на паралелките, които ще бъдат закрити. Необходимо е учениците да се минимум 18, за да се сформира клас. При малкия брой кандидати от началото на кампанията - около 2200 за 2000 места, тази година професионални училища ще останат с по-малко паралелки. Най-много свободни места има в ПГТ.

НГХНИ "К. Преславски" осъществява самостоятелен прием след завършен седми клас в паралелка профил "Изкуства" - изобразително изкуство. Незаетите места след трети етап на класиране са 10. Документи за кандидатстване могат да подават ученици, положили успешно изпит и по изобразително изкуство.

Източник: в. Черно море



Още по темата: общо новини по темата: 1
30.08.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Ostavat-29-svobodni-mesta-v-V-klas-sled-treto-klasirane-272557
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.