Вход на жилищен блок посреща със знамена на България и ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 14:49 / 22.07.2011Коментари ()758
© Impact Press Group
Вход на жилищен блок в Добрич посреща със знамената на България и Европейския съюз (ЕС). Жителите на част от блока, който се намира в центъра на града, са решили със собствени усилия да благоустроят пространството, където живеят. Става дума за входната площадка и стълбището.

В България хората са свикнали да виждат неугледни входове в многофамилни жилищни сгради с изпопадала мазилка, стара дограма, мръсни прозорци и складирани всевъзможни боклуци в пространството между етажите или различни преградни приспособления за "печелене" на място. Изключение не правят както блоковете в периферията на града, така и в центъра. Гражданите така са свикнали с подобна гледка, че почти на никой не му идва на ум, че нещата могат да изглеждат по-иначе - красиво, подредено и чисто.

В Добрич вече има изключение от правилото и то е във вход "В" на блок "Пирин". Там стените на стълбището са измазани в светли тонове и не само това. На стените са закачени картини. Идеята за промяната е на домоуправителя Коста Коларов и хубавото е, че тя е била възприета и от останалите живущи. Така месец по месец те са събирали средства в размер на 5 лв.от всяко домакинство, за да се подобри и осъвремени жизненото пространство, което е общо. Стълбищните площадки са обновени с плафони, нови са входната врата и пощенските кутии. Поставен е също нов гръмоотвод на сградата. За пълна отчетност пред всеки касиерът на блока е направил списък с разходите и отчет на извършените дейности, които са поставени на входното табло. Налични са всички ордери за похарчените общи пари. В знак на уважение за доброто начинание входът ще получи като подарък знаме на община Добрич.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Vhod-na-zhilishten-blok-posreshta-sus-znamena-na-Bulgariya-i-ES-273028
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.