Споразумение предвижда приюти във варненските храмове
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 25.07.2011Коментари ()941
© Varna24.bg
Тепърва ще се обсъждат възможностите за ролята на църквата в социалните потребности на местно ниво. Това съобщи говорителят на Варненската и Великопреславска митрополия отец Дончо Александров по повод споразумението, подписано от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и Българския патриарх Максим за сътрудничество в социалната сфера.

И сега в областта свещенослужителите обгрижват нуждаещите се на няколко места - в детска градина в с. Кичево, в кухни из някои варненски квартали, както и 37 социално слаби към храм "Свети Атанасий". При предстоящите уточняващи срещи митрополитите ще дават свои предложения по региони за нови помещения и начини на обслужване.

Споразумението между двете страни дава възможност църквата и социалното министерство да си сътрудничат в областта на интеграцията на пазара на труда на хората в неравностойно положение, разработването на проекти и програми за подпомагане на уязвимите хора в обществото, подкрепа за деца и младежи в риск, предоставяне на социални услуги, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и др.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sporazumenie-predvizhda-priyuti-vuv-varnenskite-hramove-273499
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.