Улично Танго изкуство представят във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 28.07.2011Коментари ()769
©
Тази събота улицата пред Галерията за модерно изкуство "Graffit Gallery"- бул. Княз Борис I във Варна, ще носи духа на Буенос Айрес. От 21.30 часа на 30 юли с иновативен "Tango Street Art" проект, ще бъде представено развитието на Танго и влиянието му върху различни форми на изкуство. Събитието е част от предстоящия Black Sea Tango Marathon Holiday, която за втора поредна година ще се проведе от 1 до 8 август в Калиакрия. Едни от най-добрите Танго танцьори и графити майстори ще разгърнат една автентична традиция в модерната градска среда, чрез опозицията на порядките от миналото и съвременния аспект на Танго, които изобразяват и развитието в отношенията между мъжа и жената днес. Специални гост-артисти в пърформънса ще бъдат: Carlos & Rosa Forte-Berg, Luca Lamberti и Ивайла Иванова /Tango & Pepper Studio/.

Чрез нестандартна изложба на Танго Графити, проектът Tango Street Art ще превърне улицата в Галерия, която ще бъде изрисувана пред очите на посетителите. Вдъхновени от зараждането на Аржентинското Танго, графитите изпъстрят пристанищата, къщите и улиците на Буенос Айрес. Като улично изкуство, то се вписва в градската среда оставяйки следи и все още служи за вдъхновение на артисти, които рисуват Танго Графити в градовете, в които то се е пренесло.

На 30 и 31 Юли гост-артистите ще преподават предварителни семинари във Варна и Бургас за всички, които искат да се потопят в магията на Tанго.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ulichno-Tango-izkustvo-predstavyat-vuv-Varna-274493
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.