Варненски ученици се завърнаха от стаж в Германия
Автор: Екип Varna24.bg 14:15 / 03.08.2011Коментари ()1263
20 ученика от Варненската търговска гимназия "Г.С.Раковски" се завърнаха от едномесечен летен стаж в Берлин. Стажантската програма е организирана от Института за обучение през целия живот в Европа и цели да подобри професионалните умения на младите икономисти чрез практика в реална работна среда.

Престоят на учениците е финансиран по дейност Мобилност на секторна програма "Леонардо да Винчи", проект "ЕВРОМЕНИДЖЪРИ".

Стажовете се осъществиха в утвърдени немски организации в различни сектори, като Търговската и занаятчийска камара на Берлин, Техническия университет в Берлин, Дойче Веле, счетоводни кантори, компютърна фирма, застрахователна компания и др.

По време на практиката си младежите попаднаха в реална работна среда, докоснаха се до чужда култура и делови взаимоотношения, подобриха професионалните си и езикови компетенции.

Работодателите дадоха висока оценка на представянето на българските младежи, като им връчиха референции и оценъчни карти, които ще са от полза за бъдещата им професионална кариера.

Всички участници получиха също Сертификати за преминато практическо обучение от Института за обучение през целия живот в Европа и Европас мобилност сертификати, признати навсякъде в Европа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-uchenici-se-zavurnaha-ot-stazh-v-Germaniya-276105
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.