Избират най-красивата градина в Аспарухово
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 10.08.2011Коментари ()1342
Традиция стана в навечерието на празника на Варна - 15 август и християнския празник "Успение на Пресвета Богородица" в район Аспарухово да се провежда конкурс за най-красив двор, тераса, междублоково пространство. За четвърта поредна година партньори в организацията са РС на Съюза на пенсионерите - 2004г. и Район Аспарухово, Община Варна. През тази година в състезанието се включват и жители на квартал Галата, както и на село Звездица, като общия брой на претендентите е 100 в четири категории: І - Най-красива тераса; ІІ - Най-добре подреден двор с най-красиви цветя; ІІІ - Най-добре подредена цветна градина в междублоково пространство; ІV - Екзотични цветя.

Майсторството на градинарите ще оценява комисия, като цветните оазиси са предварително документирани във филм и снимки. Въпреки затрудненията в определянето на първенците, поради високото ниво на конкуренция, отличени са: Красимира и Гюргена Касабови - за тераса; сем. Петра и Слави Челебиеви - за красив двор; сем. Гинка и Димитър Николови - за междублоково пространство; Тодорка Казакова - за екзотични цветя.

За всички участници са осигурени грамоти и много награди от районната администрация, а основна цел и стремеж на организаторите е всяка година все повече жители на квартала да бъдат увлечени в начинанието, за да се утвърди район Аспарухово като най-красив и подреден, привлекателен за живеене и отдих.

Официалното награждаване ще е на 12.08. / четвъртък / от 17:00 часа в НЧ "Просвета".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izbirat-nai-krasivata-gradina-v-Asparuhovo-277836
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.