Автобус на "Градски транспорт" се вряза в друг с 27 французойчета
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 11.08.2011Коментари ()6640
© Varna24.bg
Автобус на "Градски транспорт", която обслужва линия № 48, се вряза в автобус с 27 деца от Франция по пътя за Морска гара във Варна. За късмет децата били в задната част на автобуса и са се отървали само с голяма уплаха.

Инцидентът станал сутринта, както заради намалената видимост в проливния дъжд, така и заради безразборно спрели автомобили по тясното платно под вълнолома, коментира водачът на градския автобус пред събрали се минувачи, станали неволни свидетели на катастрофата.

Вероятна причина за сблъсъка обаче може да се окаже и трагичното състояние, в което са автобусите на "Градски транспорт", коментираха запознати.

Според очевидците, отказала спирачката на градския автобус, който се спускал към Морска гара в района на "Басейн Приморски". С предната лява част и огледалото той разбил странично стъкло на автобуса с децата, с който се разминавали.

"Всичко се разтресе и ударът се чу много силно", разказа потърпевшият шофьор. "За щастие децата били в задната част, ако до стъклото имаше някой в момента на удара, със сигурност щеше да пострада, но всичко слава-богу се размина по-леко и с акт за колегата", коментира още той.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Avtobus-na-Gradski-transport-se-vryaza-v-drug-s-27-francuzoicheta-278212
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.