Община Варна с подкрепа на болните от Алцхаймер в града
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 21.09.2011Коментари ()799
Днес в световен мащаб се отбелязва Световният ден за борба с болестта на Алцхаймер. Признаването на социалната значимост на заболяването е съвременно предизвикателство пред всички държави. Световната Алцхаймер организация посвещава кампанията си за 2011 г. на необходимостта от ранната диагностика.

Екипът на Фондация Състрадание Алцхаймер отправя покана към медиите, институциите и широката общественост за участие в среща по повод Световния ден за борба с болестта на Алцхаймер, на която ще присъстват семейства на болни. Тази среща е в рамките на група за взаимопомощ, част от дейностите по проект "Заедно срещу изолацията Алцхаймер", подкрепен от Община Варна.

Срещата ще се състои на 21 Септември 2011 г. в гр. Варна от 18,00 часа на адрес: ул. "Александър Батенберг" №12, ет.2, ап. 6. Срещите на групата за взаимопомощ се провеждат регулярно, с участие на психолог, социален работник и психиатър. Близките на болните от Алцхаймер имат желание и готовност да споделят проблемите, с които се сблъскват в усилията си за борба с изолацията и липсата на социална закрила. Надяваме се на обществен интерес и подкрепа. На срещата ще бъдат разпространени информационни материали и данни от доклада на Световната Алцхаймер организация.
Фондацията провежда и други иновативни методи за терапия като арт-терапия, колективни занимания и разходки и европейската практика Алцхаймер кафе.

В Социалната програма на Община Варна е залегнала услуга за подкрепа на болните от Алцхаймер и техните семейства.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-s-podkrepa-na-bolnite-ot-Alchaimer-v-grada-289169
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.