Пробация за варненец, унищожил фирмено имущество, заложено в полза на банка
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 03.10.2011Коментари ()1092
©
Наказание от 6 месеца пробация наложи Районният съд на варненец за това, че в качеството си на представляващ и управляващ търговско дружество, унищожил фирмено имущество, заложено в полза на банка. Между банката-кредитор и търговското дружество, чийто представител и управител бил 58-годишният Р. Димитров, имало сключени договори и анекси за учредени в полза на банката залози на недвижими имущества.

Поради неизпълнение на задълженията през миналата година, банката се снабдила с изпълнителен лист, бил извършен опис на фирменото имущество от съдебен изпълнител и била насрочена публична продан. Именно в периода от 4.06.2010 г. до 14.07.2010 г., преди края на публичната продан, подсъдимият решил да се разпореди с част от заложеното в полза на банката имущество.

Той сключил сделка за нарязване, сортиране и извозване за старо желязо на 3 бр. по 250 куб.м. цистерни - резервоари за мазут. Съгласно изготвената съдебно-оценителна експертиза инкриминираните вещи са на стойност 29 400 лв. Подсъдимият получил паричната сума от извършеното разпореждане със заложеното имущество без да има това право. С деянието са причинени значителни вреди.

58-годишният Р. Димитров е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да изпълнява задължителните пробационни мерки при периодичност 2 пъти седмично. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-varnenec-unishtozhil-firmeno-imushtestvo-zalozheno-v-polza-na-banka-292415
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.