Отчитат добър туристическият сезон за Двореца в Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 13:32 / 11.10.2011Коментари ()764
Туристическият сезон за Двореца в Балчик е по-добър спрямо миналата година, но по-слаб спрямо 2009-а. Това коментира Ивелина Радилова - временно изпълняващ длъжността директор на един от най-посещаваните у нас туристически обекти.

На този етап все още не е обявен от Министерство на културата конкурс за ръководител на Двореца, след като досегашният управител Тошко Гяуров оглави Фестивалния и конгресен център във Варна. Радилова обяви, че има намерение да се яви на конкурса, разчитайки на почти шестгодишния си опит като ландшафтен архитект в комплекса. Усилията й ще бъдат насочени в посока опазване паметника на културата и развитие на културния център.

"Имаме един прекрасен паметник, който трябва съхраним и предадем на следващите поколения и да го поддържаме по устойчив начин. Ние сме много посещаван обект и трябва да направим така, че хората да съпреживеят случващото се тук", сподели Ивелина Радилова. Един от проблемите на Двореца е противоборството със Софийския университет. Тя заяви, че критиките към управлението на парка от Ботаническата градина ще обобщи в доклад. Следващият пик на културите дейности ще бъде около Коледа, когато са предвидени концерти и театрални постановки.

Източник: Радио "Варна"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Otchitat-dobur-turisticheskiyat-sezon-za-Dvoreca-v-Balchik-294777
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.