Нестандартно: Деца опаковат детска градина във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 20.10.2011Коментари ()850
© Varna24.bg
С нестандартна екоакция, която се реализира за първи път с деца в предучилищна възраст ЦДГ №17 "Валентина Терешкова" в район Аспарухово стартира богата юбилейна програма на детското заведение по случай 50 годишнината от създаването му, която ще се разгърне до края на 2012г.

Екоинициативата ще се проведе под мотото "Децата казват: "Пазете Земята!" и в нея ще участват 130 деца на възраст от 3 до 6 години, родители и учителите в детската градина. Дейностите, които предстои да бъдат изпълнени, са определени в три категории:
-"Опаковане" на двора на заведението;
-"Играем и творим" - откриване на акцията;
-"Моето послание" - тематични рисунки от деца и възрастни на символично опакования двор.

Своеобразното опаковане на двора на ДГ цели да подскаже на нас, възрастните, че децата обичат природата, те искат да я запазят, и са готови да се грижат за нея. Малчуганите ще нарисуват върху платната всички красиви неща от живата и нежива природа, които обичат и се възхищават. А те съществуват само на нашата планета Земя.

"Тя е единствена, неповторима и прекрасна. Обичайте и пазете родната планета - нашият обш дом!"- казва първата жена космонавт Валентина Терешкова. Със своите рисунки на улицата, следвайки посланието на патрона на детската градина, децата ще провокират възрастните минувачи да се замислят и положат усилия в личен и професионален план за опазване на природата.

Колективът на ЦДГ"Валентина Терешкова" е удостоен с Награда Варна за 2011г. за прилагането на иновативни подходи и образователни стратегии.

Очакват варненци на 21.10.2011г. / петък / от 10:30 до 12:00 часа в сградата на ЦДГ №17 "Валентина Терешкова".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nestandartno-Deca-opakovat-detska-gradina-vuv-Varna-297409
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.