Двама биячи на момче и момиче остават в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 14:16 / 11.11.2011Коментари ()725
©
Мерки за неотклонение наложи Районен съд - Варна на двама души, привлечени като обвиняеми за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице. Престъплението е извършено в съучастие, при опасен рецидив, след проникване в чуждо жилище в ранните часове от нощта на 9 ноември т.год. във Варна.

В резултат на деянието са пострадали момче и момиче, които получили различни травматични увреждания и счупвания на кости на горните крайници. Деянието е наказуемо с лишаване от свобода от 5 до 12 години.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Обвиняемите - 30-годишният К. К. и 37-годишният Л. П., са осъждани. По отношение и на двамата съдът определи най-тежката процесуална мярка "задържане под стража".
Обжалването на наложените мерки е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делата са насрочени за разглеждане пред ВОС за 16 ноември от 13 часа.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvama-biyachi-na-momche-i-momiche-ostavat-v-aresta-303988
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.