Жалба бави сделката за кметството в "Младост"
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 18.11.2011Коментари ()978
© Varna24.bg
Жалба във Варненския административен съд спъва сделката за нова сграда за администрацията на "Младост". Зад жалбата стои фирма, която не е участвала в конкурса и на практика няма какъвто и да било правен интерес, за да оспорва процедурата, потвърди Теодора Трендафилова, шеф на дирекция "Общинска собственост".

Неофициална информация сочи, че зад въпросната фирма стои Веселин Марешки. В качеството си на кандидат-кмет неотдавна той лично обяви, че ще вложи собствени средства и сили, за да развали сделката. Дали ще успее, ще стане ясно, след като съдът се произнесе окончателно, но дотогава няма как да се стигне до договор.

В момента чиновниците от района са настанени в жилищен блок в кв. "Трошево". След финализирането на сделката те ще се разполагат в един от корпусите на "Пфое мол". Фирмата - собственик на сградата, която бе единственият кандидат на общинския търг, ще получи 4 имота с обща площ от 12 дка и допълнително 2,6 млн. лв. 2 от терените са във втори микрорайон на "Младост". Простират се на площ от 4,2 дка и са оценени на 1,12 млн. лв. Останалите 7,7 дка са на ул. "Роза" и на бул. "Христо Смирненски", а общата им стойност е 2,8 млн. лв. Инвеститорът ще получи разсрочено 2,6 млн. лв. суха пара. Заедно с имотите сумата покрива пазарната цена от 6,18 млн. лв. за едното крило на търговския център. Съветниците от предишния местен парламент определиха предложението като изгодно, тъй като размерът на данъчната оценка надхвърля 9 млн. лв.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zhalba-bavi-sdelkata-za-kmetstvoto-v-Mladost-305729
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.