Около Нова година отваря врати Областен информационен център
Автор: Екип Varna24.bg 09:18 / 22.11.2011Коментари ()759
Областният информационен център, за създаването на който Варна получи безвъзмездно 500 000 лв. по Оперативна програма "Техническа помощ", ще отвори врати около Нова година. Това съобщи д-р Петър Радушев, шеф на общинската дирекция "Международно сътрудничество, програми и проекти". Центърът ще предлага информация на всички граждани и потенциални бенефициенти относно целия спектър от оперативни програми и възможностите за кандидатстване.

До старта на новата структура подбраният вече екип ще мине през специални обучения и семинари. Междувременно ще се обзаведат и оборудват помещенията в Туристическия информационен център на "Козирката", където ще бъде открит въпросният областен център. Спечелените от ЕС средства напълно ще обезпечат дейността му през следващите 3 г., но от община Варна се надяват чрез еврофондовете да се осигурят пари, така че той да просъществува и по-дълго.
Д-р Радушев изтъкна, че очаква много хора да проявят интерес към новата възможност, за да се възползват от финансовата помощ на ЕС. Областният информационен център ще обслужва не само жителите на морската столица, а и тези от другите общини във Варненско. За целта предстои да бъдат открити изнесени приемни.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Okolo-Nova-godina-otvarya-vrati-Oblasten-informacionen-centur-306707
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.