Делегация от британски университет посети Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 27.11.2011Коментари ()684
©
Регулярна среща със студенти, учещи по програми на британски университет в България се състоя този уикенд във Варна и Добрич.

Делегация от британския университет Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University) посети Варна и Добрич, за да се срещне със студенти, които учат по програмите на университета от Обединеното кралство в България. Ръководителят за България на магистърската програма МВА - д-р Мукул Мадахар се срещна със студентите във Варна, като бяха обсъдени качеството и методите на преподаване, както и възможности за нови книги в библиотеката на магистрите. 

"Приятно съм изненадан, срещам студенти освен от България, а и от Италия, Мексико, Русия, Украйна и други. 

Нашите партньори от Висше училище Международен колеж (International University College) са се постарали доста докато наберат толкова интернационална група. Хубавото е, че българските ни партньори спазват наложените от нас стандарти в учебния процес и виждам, че това има реузултат - студентите ни в България не отстъпват по нищо пред своите колеги от същата програма в Кардиф." споделя д-р Мадахар, а след него Каралайн Ричи, завеждаща бакалавърската програма по туризъм каза - "Определено студентите тук са много мотивирани и се справят добре. Политиката ни е учебният процес да не се различава по нищо от този, който имаме в университета в Кардиф и да следим строго за качеството на програмите ни в България."

Част от причините за посещението на британската делегация е и посещението на новата сграда на Висше училище Международен колеж във Варна.

Българското висше училище си партнира с университета от Уелс, като заедно обучават студенти в България по бакалавърски и магистърски програми на британския университет. С цел подобраване на качеството, от университета във Великобритания идват на посещение в България минимум по два пъти всеки семестър. Част от учебния процес с, който се сблъскват младежите, избрали да учат по този начин са: лекции по програма одобрена от уелския университет и изнасяни от акредитирани български и британски преподаватели; множество изпити и курсови работи, проверявани директно в университет в Уелс и след това се оценявани; Задължителни летни стажове в чужбина, в сферата на избраната от студента специалности; Допълнително препитване от специална изпитваща комисия от Великобритания, която идва в България всеки семестър


https://www.varna24.bg/novini/varna/Delegaciya-ot-britanski-universitet-poseti-Varna-308193
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.