Условно наказаха личен консултант за длъжностно присвояване
Автор: Екип Varna24.bg 10:36 / 06.12.2011Коментари ()713
©
За длъжностно присвояване, Варненският районен съд наложи условно наказание на жена, работила като личен консултант по договор за дистрибуторство с популярна финансова компания. Подсъдимата бе призната за виновна, затова че в периода от 31 октомври 2008 г. до 30 юни 2010 г., при продължавано престъпление и в качеството си на длъжностно лице присвоила чужди пари - парични вноски по договори за потребителски кредити от петима клиенти на финансовата институция.

Подсъдимата изпитвала парични затруднения, затова решила да не отчита някои от приетите от нея погасителни вноски от клиенти на дружеството или да отчита по-малки суми от действително внесените, като разликата присвоявала и използвала за свои нужди. Впоследствие при вътрешна служебна проверка по повод установено невнасяне на клиентска вноска по заем се разбрало за нарушенията и била сезирана прокуратурата.

В процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд наложи на 34-годишната А.Иванова наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Тя бе осъдена да заплати на финансовата компания сума в размер на 1403 лв., заедно със законната лихва, като обезщетение за претърпените имуществени вреди в резултат от престъплението. В тежест на подсъдимата са още разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovno-nakazaha-lichen-konsultant-za-dluzhnostno-prisvoyavane-310579
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.