Район "Приморски": Премахването на дърветата е възложено, но изисква доста средства
Автор: Екип Varna24.bg 10:45 / 13.12.2011Коментари ()1048
Отсичането на тополите пред бл. 60 и 61 в кв. "Чайка" вече е възложено на фирмата изпълнител, която е ангажирана с поддържането на зелената система в "Приморски". Колко точно средства да бъдат заделени за санитарна сеч обаче, се решава в община Варна. За озеленяването през декември е предвидена сравнително малка сума, така че едва ли до края на годината ще се извърши премахването на проблемните тополи. Причината е, че то изисква доста по-големи разходи от обичайните, обясни Гергана Димитрова, експерт по озеленяване в районната администрация.

Става въпрос за дървета, високи над 20 метра. Те изискват по-специална техника, а това увеличава разноските, изтъкна още Димитрова. Според нея над 150 опасни дървета в "Приморски" подлежат на санитарна сеч или резитба. Обществената поръчка за озеленяването в района бе блокирана от съдебни дела повече от година и половина. Това затрудни поддръжката и я отложи доста във времето. Все още е трудно да се навакса с изостаналата работа, а предстои и нов конкурс за избор на фирми, които да се ангажират със зелената система на града през следващите 2 години, уточниха от районната администрация.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Raion-Primorski-Premahvaneto-na-durvetata-e-vuzlozheno-no-iziskva-dosta-sredstva-312382
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.