Условни присъди за двама общи работници
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 19.12.2011Коментари ()799
© Varna24.bg
Районният съд във Варна наложи условни наказания на двама мъже за извършени от тях кражби от двора на производствен цех в село Тополи. В процедура на съкратено съдебно следствие на 29-годишния В. Иванов и 22-годишния Д. Димитров бяха наложени наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Кражбите са извършени поотделно, на две различни дати през месец март тази година. Двамата подсъдими работели като общи складови работници във фирма за производство на парфюмерия и козметика. В двора към цеха на фирмата се съхранявали различни производствени съдове и големи казани от неръждаема стомана.

На 11 март т.г. 29-годишния Иванов изчакал охранителя на портала да започне дежурната си обиколка на производствената база, измъкнал три от металните казани на колелца и с помощта на неустановен микробус откарал чуждото имущество до пункт за вторични суровини. Около седмица по-късно другият общ работник - 22-годишния Димитров забелязал, че казаните в двора на цеха са намалели и по идентичен начин отнел 4 броя, които по случайност продал в същия пункт за изкупуване на старо желязо.

Впоследствие липсите били забелязани от собственика на фирмата, който разпратил свои служители да търсят специфичните вещи по всички пунктове за вторични суровини и така се стигнало до извършителите на кражбата. Общата стойност на инкриминираното имущество е 4504 лв.

Двамата подсъдими са неосъждани до момента. Присъдата на Районен съд - Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovni-prisudi-za-dvama-obshti-rabotnici-314070
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.