Стара Варна се връща на "Цар Калоян" №5
Автор: Екип Varna24.bg 17:21 / 21.12.2011Коментари ()1303
Регионалната дирекция "Архиви" във Варна ще ползва партерния етаж в жилищния блок на ул. "Отец Паисий" №5 в града, реши правителството на редовното си заседание. Със същото решение от агенцията беше отнето правото на управление върху имота на ул. "Цар Калоян" №5 (представляващ 267 кв. м и две сгради) и беше учредено безвъзмездно право на ползването му в полза на Сдружение "Народно читалище Стара Варна 2010" за осъществяване на общественополезна дейност.

През последните 14 месеца старата сграда на "Цар Калоян" №5 бе заключена, като ключът бе в Регионалната дирекция "Архиви", разкри пред Дарик Ламбрин Сотиров. Той е и създател на музея «Стара Варна», който се помещаваше в сградата преди тя да бъде затворена заради неплатен наем.

По думите на Сотиров, всичко в сградата е мухлясало и се нуждае от ремонт.

Регионалната дирекция на Агенцията по вписванията във Варна получи безвъзмездно част от имот - публична държавна собственост в града. Имотът се намира на ул. "Преслав"№22 и е с обща застроена площ 843 кв. м. С предоставянето му ще се осигурят необходимите пространства за организиране на работни помещения, салони за обслужване на клиенти, архивни и технически помещения за Агенцията по вписванията в града.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Stara-Varna-se-vrushta-na-Car-Kaloyan-5-314754
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.