Чакат мераклиите за продажба на общински жилища във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:03 / 05.01.2012Коментари ()2751
© Varna24.bg
Кметската администрация вече е подготвила необходимите документи за продажбата на всички около 140 общински жилища, за които в края на 2011-а местният парламент най-после даде зелена светлина. На финала на предишния мандат политически интриги в ОбС попречиха на сделките, тъй като прехвърлянето на апартаментите от фонда за отдаването под наем във фонда за продажба така и не получи зелена светлина.

След вота на варненските избраници обаче общината очаква от продажбата около 4 млн. лв.

Гражданите, получили одобрение да закупят апартаментите, в които досега са били настанени и разполагат с необходимите средства, могат да се сдобият с имотите още този месец. Оттук нататък процедурата зависи изцяло от финансовите възможности на наемателите. Това коментира пред в. "Черно море" Теодора Трендафилова, шеф на дирекция "Общинска собственост".

Броят на желаещите да купят общински жилища междувременно продължава да набъбва. Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост сочи, че до момента са постъпили общо 164 искания. 93 от въпросните апартаменти са на територията на "Владиславово", 44 - в "Младост", 16 - в "Приморски", 8 - в "Одесос", а само 3 - в район "Аспарухово".

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Chakat-merakliite-za-prodazhba-na-obshtinski-zhilishta-vuv-Varna-317822
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.