Белослав си нае моряци
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 10.01.2012Коментари ()919
Община Белослав си нае индиректно 32-ма капитани и моряци. От 5 януари те са част от екипа на общинското дружество "Белфери", което стопанисва един от най-важните средства в обществения транспорт на малката община - ферибота. Решението е на местния Общински съвет. Досега БМФ осигуряваше на общинската фирма екипажи за ферибота и поддържащото корабче "Белла".

Сега вече ще си ги наемаме моряците сами, посочи кметът на Белослав Желязко Петров. Цялата процедура е изрично и много стриктно съгласувана с изпълнителна агенция "Морска администрация", гарантира кметът. За последните 4 години дълговете, които са натрупани към доставчици на ферибота, надхвърлят половин милион лева. От години средствата, които отпуска държавата в лицето на Министерството на финансите за издръжката на дейността му, са крайно недостатъчни. Петров е провел поредната среща с министъра на финансите Симеон Дянков през миналата седмица, на която вицепремиерът е обещал да отпусне допълнителни средства за издръжката на една от основните транспортни връзки на Белослав. Конкретна сума не е уточнена.
Кметът категорично разсея появилите се слухове сред населението на общината, че фериботът е пред спиране и дори закриване.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Beloslav-si-nae-moryaci-318929
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.