До 31 януари самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването
Автор: Екип Varna24.bg 08:59 / 31.01.2012Коментари ()544
© Varna24.bg
До края на януари самоосигуряващите се могат да променят вида на осигуряването си, припомнят от Националната агенция за приходите. Те задължително се осигуряват във фонд "Пенсии" на Държавното обществено осигуряване, а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд "Общо заболяване и майчинство".

Самоосигуряващите се могат да изберат да внасят осигурителните си вноски на по-висок процент или да внасят осигурителни вноски на по-нисък процент за инвалидност поради общо заболяване, припомнят от приходната агенция.

Видът на осигуряването може да се променя за всяка календарна година, ако е подадена декларация по образец. Срокът за подаване на документа е до 31 януари. Декларациите се подават в офисите на НАП лично или чрез упълномощено лице или по пощата с обратна разписка.

На интернет страницата на НАП www.nap.bg е качена информация, придружена с конкретни примери при определяне на окончателния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Do-31-yanuari-samoosiguryavashtite-se-mogat-da-promenyat-vida-na-osiguryavaneto-324878
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.