Бойко Борисов разтревожен от състоянието на съоръженията в страната
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 29.05.2012Коментари ()2440
© Varna24.bg
От снощи не мога да спя. От наводненията, от земетресението, което на място видях, съм истински разтревожен. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по повод състоянието на съоръженията в страната.

След проверка вчера Борисов обяви, че до седмица трябва да започне укрепването на мостовете на магистралите "Тракия" и "Хемус".

Борисов поиска всички парламентарни групи да се произнесат и да излязат с единно решение за избор на фирми, които да ги ремонтират. Предложил съм и в четвъртък Дянков и Павлова, а и аз, ако мога, ще отидем в парламента и ще поискаме всички парламентарни групи да се произнесат по тази. Ако сега обявим конкурс, ще минат поне няколко месеца, а има силен трафик и рискът е огромен. В парламента ще поискаме - да не се политизира въпросът, а да излезем с едно решение и всички парламентарни партии да изберат по един представител, който разбира, бързо да отидат, да изберат няколко фирми, и още след събота и неделя да започнат да укрепват съоръжението, коментира премиерът.

Министър-председателят настоя и за промяна в закона, с която да се въведе задължението държавните и обществените сгради да бъдат застраховани и срещу земетресение.

Източник: КРОСС



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-raztrevozhen-ot-sustoyanieto-na-suoruzheniyata-v-stranata-355301
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.