Провокират шофьорите във Варна с "Шофьор = Пешеходец"
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 18.09.2012Коментари ()1133
© Varna24.bg
На 18 и 19 септември от 10 ч. младежите от ГЕРБ - Варна ще проведат поредната си инициатива, като този път тя е под наслов "Шофьор = Пешеходец" и цели да провокира водачите да бъдат бдителни и да пазят живота и здравето на пешеходците. Неин основен инициатор е Калин Калевски, ръководител на МГЕРБ - Приморски.

"Идеята е всеки шофьор да се замисли дали спазва правилата за безопасност на движението, защото когато не е зад волана той също може да пострада", обясни Калевски.

Младежите от петте варненски района ще раздават информационни флаери и стикери на водачите на възлови кръстовища и булеварди в града, а именно - до Икономическия университет (пешеходната пътека на бул. "Цар Освободител"), до читалище "Просвета" в район Аспарухово, в кв. "Владислав Варненчик" - бул. "Св. Елена" № 14 (под магазин "Lidl") и бул. "3 март" № 77 ( над магазин "Кауфланд") , бул. "Сливница" (кръстовището на "Пикадили" - Младост, и до параклиса), както и до СОУ "Г. Милев". Освен това участниците в двудневната инициатива ще призовават с макети на знака STOP водачите да спират на пешеходните пътеки.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Provokirat-shofyorite-vuv-Varna-s-Shofyor-Peshehodec-380996
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.