Ремонти по основни булеварди затрудниха движението във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:01 / 04.10.2012Коментари ()711
© Varna24.bg
Движението във Варна се извършва без въведени ограничения. В града трафикът е частично натоварен по бул. "Христо Ботев", "Цар Освободител" - района на Победа, "Христо Смирненски", както и по главния път Варна - Златни пясъци.

Ремонти по основни булеварди затрудняват движението в час пик по основните улици и булеварди. На места се образуват задръствания. Изрязват се участъци от пътната настилка, на други места дупките се запълват. Трябва да се шофира с повишено внимание и съобразена скорост.

Пътните настилки на магистралите "Хемус" и "Черно море" са сухи, видимостта е добра. Времето е с разкъсана облачност, без валежи. Трафикът по направленията Варна - София и Варна - Бургас е сравнително спокоен.

Въведена е временна организация на движение на автомагистрала "Хемус" на територията на Областно пътно управление - Варна във връзка с началото на строителните работи по проект "Рехабилитация на естакада "Девня" от км 398+000 до км 398+618". Затворено за моторни превозни средства е северното платно на магистрала "Хемус", в посока Варна - София. Автомобилният поток е пренасочен по обходен маршрут: пътен възел Суворово - път І-2 Русе - Варна - пътен възел Неофит Рилски. Предвижда се временната организация на движението да бъде в сила до 30 септември 2012 г. Опасните участъци в района на магистралата са край кариера Марциана и завоя за Повеляново. Най-рисковите места в посока Бургас са в района на местност Харамията, селата Приселци и Рудник и разклона за село Близнаци.

По пътя Добрич - Варна трафикът също е натоварен.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Remonti-po-osnovni-bulevardi-zatrudniha-dvizhenieto-vuv-Varna-385265
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.